HIGH IMPACT PROGRAMMA INFORMEEL LEIDERSCHAP

SPECIAAL VOOR (STARTEND) LEIDINGGEVENDEN, PROJECTLEIDERS, COÖRDINATOREN, ONDERNEMERS EN ADVISEURS

Leer effectief leidinggeven aan je team, je opdrachtgever en jezelf!

Herken je een of meer van de onderstaande punten?

 • je werkt met hart en ziel, maar bent wel constant met je werk bezig.
 • je hebt ‘gedoe’ binnen je team of met je opdrachtgever. Dit kost je veel energie.
 • je hebt het gevoel dat je ‘brandjes blust’, waardoor je niet toekomt aan de wezenlijke dingen.
 • je voelt je gefrustreerd omdat anderen zich niet zo verantwoordelijk voelen voor het eindresultaat als jij.
 • je krijgt een opgejaagd gevoel als je op zondagavond in je agenda kijkt.

Zou je graag willen dat…

 • je weet hoe je goede keuzes maakt in je dag, zodat je bezig bent met de dingen die er echt toe doen.
 • je echt waardevol resultaat bereikt ondanks alle hectiek om je heen.
 • je overzicht hebt en daardoor rust ervaart.
 • je werkt vanuit vertrouwen in plaats vanuit controle
 • je werk niet langer ten koste gaat van je gezin

Het High Impact programma Informeel Leiderschap helpt! 

Speciaal voor leergierige (startend) leidinggevenden, projectleiders, coördinatoren, ondernemers of adviseurs, heb ik een inspirerend  groepsprogramma van 4 maanden ontwikkeld, waarin je leert hoe je eerlijk en effectief leidinggeeft aan:

 1. jezelf, zodat je authentiek en effectief bent. Ook onder hectische omstandigheden.
 2. je team, zodat je team zelfstandig constructief samenwerkt.
 3. je klant of opdrachtgever, waardoor je opdrachten zo aanneemt en uitvoert zodat je optimaal van waarde bent, en tegelijkertijd je eigen grenzen respecteert.

Wat leer je?

 1. Module 1: Leid jezelf. Je leert de basics van informeel leiderschap. Je leert hoe je overkomt als leider en wat je sterke en zwakke punten zijn, ook op non-verbaal niveau. Je leert de basics van NLP zodat je optimaal leert communiceren. Ook leer je effectief omgaan met stressgedrag, van jou en de ander.
 2. Module 2: Leid je team. Je leert de basics van teamcoaching waardoor je leert je team te begeleiden naar een zelfstandige en resultaatgerichte manier van werken. Je leert hoe je effectief omgaat met ‘gedoe’ in het team en weet dit om te buigen in een effectief gedrag.
 3. Module 3: Leid je klant/opdrachtgever: Je leert de basics van systemisch kijken. Je leert hoe je een opdracht of klus zo aanneemt, dat je optimaal van waarde kunt zijn, maar ook waar kunt maken wat je belooft. Je oefent met meerdere praktijkcasussen.

Wil je meer weten over het precieze programma? Dan kan. Laat het me even weten via een mailtje via info@mariekevanginkel.nl

 Als je deze training hebt gevolgd, dan:

 • heb je je eigen ‘Waarom’ helder voor ogen en weet je hoe je daarnaar kunt handelen.
 • weet je hoe je echt waardevol resultaat neerzet met je team.
 • heb je overzicht en zit je niet langer ‘met kop en kont in je werk’.
 • kun je een team begeleiden en helpen ontwikkelen.
 • blus je geen brandjes meer en heb je regie over je agenda.
 • benut je je onderbuikgevoelens om je team vooruit te helpen.
 • ken je de kracht en de valkuilen van jouw leiderschap en communicatiestijl.
 • heb je inzicht in je stressgedrag waardoor je dit op tijd weet te verminderen.

Leiderschap leer je door te doen! Aan de slag met paarden!

In  deze training gaan we aan de slag met paardencoaching. Dit is, ook als je niets met paarden hebt, een van de meest effectieve vormen van leiderschapstraining. Je krijgt een haarfijn inzicht in de effecten van jouw leiderschap, ook op non-verbaal niveau. Daarnaast kun je door met paarden te werken, zo veel je wilt oefenen met nieuw leiderschapsgedrag. Individueel maar ook met een team. Paarden geven je daarin loepzuivere feedback. Zo leer je leiding geven in de praktijk maar wel in een veilige leeromgeving.

Je kunt beter niet aan deze training deelnemen als je..

 • wilt leren leidinggeven op basis van macht.
 • niet houdt van eerlijke feedback.
 • je niet wilt erkennen dat jij zelf de sleutel in handen hebt van welke verandering dan ook.

Deze training is helemaal geschikt als je…

 • op zoek bent naar een praktische uitvoering van het nieuwe leidinggeven.
 • jezelf graag snel ontwikkelt.
 • je down to earth bent en de waarde ziet van je ‘onderbuikgevoel’
 • kritisch naar je eigen functioneren durf te kijken.
 • graag ervaringsgericht leert.

De begeleiding

De training wordt begeleid door mijzelf. Ik heb als leiderschapstrainer  en teamcoach jarenlange ervaring in het begeleiden van (complexe) teams. Ook ben ik een van de docenten bij de leergang Startend Leidinggeven van Noorderlink. De training wordt mede-begeleid door mijn collega Corine Vogelaar, van het bedrijf Stable Leadership. Zij is een zeer ervaren paardencoach op het gebied van persoonlijk leiderschap en Transactionele Analyse.

Data en tijd

De training bestaat uit zes trainingsdagen, met tussenpozen van ongeveer drie weken. We trainen van 9.30 tot 16.30. De eerstvolgende ronde (ronde 6) start op vrijdag 19 januari 2018. De data van deze ronde zijn:

Vrijdag 19 januari, 26 januari, 16 februari, 16 maart, 30 maart en 13 april 2018. 

Ronde 7 is op maan- en dinsdagen en start op maandag 12 maart 2018. De data van deze ronde zijn:

Maandag 12 maart, dinsdag 3 april, maandag 16 april, maandag 7 mei, dinsdag 22 mei en maandag 11 juni 2018.

Vorig jaar ging het goed met mijn bedrijf en mijn projecten. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik al 10 jaar vrijwel continu heel hard aan het werken was. Een aantal dingen had ik al veel slimmer ingericht, maar ik zocht een manier om meer impact te hebben, zonder nóg harder te werken.

De training bij Marieke heeft mijn dagelijks werk veel makkelijker gemaakt. Al na onze eerste sessie hakte ik een belangrijke knoop door, wat me enorm veel tijd en ruimte opleverde. En ook bij de volgende sessies leerde ik steeds beter zien waar mijn invloed wel én niet ligt. Hier kan ik nu veel slimmer gebruik van maken. Het is een waardevolle aanvulling van mijn gereedschapskist. En het mooie is: dat wat ik leer, is ook interessant voor mijn klanten. Ik deel deze kennis volop met hen. Marieke is een snelle denker met veel ervaring binnen verschillende organisaties. Hierdoor kan ze met een objectieve én deskundige blik meekijken en meedenken. Een gesprek met Marieke structureert je gedachten en geeft nieuwe inzichten.

En dan zijn er natuurlijk ook die andere coaches: de paarden. Eigenlijk houd ik niet zo van paarden. Maar dankzij deze dieren krijg je binnen een paar uur inzichten waar je anders maanden over zou doen. Door het gedrag van de paarden en de interpretatie van Marieke leer je razendsnel. Kortom: daadwerkelijk High Impact! 

Marielle Tromp, eigenaar Vitale Zorgverlener

De locatie

We trainen in de prachtige boerderij van Stable Leadership in het Drentse Ruinen. Daar hebben we een fijn trainingslokaal tot onze beschikking met een mooie tuin. We kunnen daar goed met de paarden werken, ook bij minder goede weersomstandigheden. Indien je van ver komt, kun je er voor kiezen te overnachten in Ruinen. We hebben goede ervaringen met hotel de Stobbe.

Er is in dit High Impact programma plaats voor maximaal 10 personen.

Wat krijg je:

 • 6 inspirerende dagen waarin je leert hoe je informeel leiding geeft.
 • minimaal 4 sessies paardencoaching, individueel en als (leider van een) team.
 • de benodigde literatuur: de leiderschapsurvivalkit.
 • een videoanalyse van (delen) van je eigen leiderschapssessie met de paarden
 • deelname aan een besloten Facebookgroep waarin je in de tussenperiode je vragen kunt stellen
 • 2 een op een skypecoachingsgesprekken.
 • een prachtige omgeving waarin je op en top wordt verzorgd.

Tevredenheidsgarantie

Ik ben ervan overtuigd dat dit programma heel waardevol voor je is. Daarom geef ik je een unieke tevredenheidsgarantie. Ben je na de eerste dag niet tevreden en meld je me dit direct? Dan krijg je het volledige inschrijfbedrag retour.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden is alleen mogelijk na een gratis intakegesprek.

Je kunt je hier aanmelden voor dit gesprek

 

Wat zeggen anderen…

Ik ben geen dierenmens en twijfelde over deze training vanwege de inzet van de paarden. Gelukkig heb ik me daar overheen gezet want het High Impact Programma heeft me veel opgeleverd!

Ik heb mezelf goed leren kennen en antwoord gekregen op de vragen als : Hoe communiceer ik? Wat doet dat met anderen? En waarom reageer ik zoals ik reageer? Hoe kan ik mensen en teams meekrijgen? Hoe herken ik bepaalde gedragingen en hoe kan ik daar het beste mee omgaan?

Het resultaat voor mezelf is dat ik meer rust heb gekregen. Zowel privé als op het werk. Omdat ik nu ‘uit mijn eigen ik’ kan stappen, kan ik met een bredere blik kijken naar zaken.

Ik raad anderen zeker aan het High Impact Programma te volgen.  Het is heel intensief & confronterend en daarmee effectief. Naast de interactieve theorie die wordt behandeld, is het programma erg praktijkgericht. Het is fijn om na de theorie meteen te trainen met de paarden en feedback te ontvangen. Daar leer je veel van!

Hacer Merdin, Allround medewerker P&O Gemeente Groningen
Mijn angst voor paarden was gek genoeg juist de reden om voor de training van Marieke te kiezen. Want waar zou ik beter mijn leiderschapskwaliteiten kunnen verkennen dan in een situatie met een beetje druk. Mijn leerstijl is ‘’snappen en doen’’. En beide kanten kwamen goed aan bod. Korte heldere uitleg van de theorie en in de middag uitgebreid trainen ‘’in de bak’’. Divers, intens en zeer leerzaam. Ik pas het geleerde elke dag in de praktijk toe. Dank!
Cecile Bus, plv raadsgriffier/secr. rekenkamercommissie

.

.

 Ik had gelijk in de gaten dat de training een hele goede voor mij was, maar eigenlijk was hij nog beter van ik verwacht had. Ik leer vooral door ervaring en de training bestaat juist voor een groot deel uit ervaren. Het is een prettige mix van theorie en het direct toepassen van deze theorie met de paarden. Marieke van Ginkel en Corine Vogelaar die de training begeleiden, zijn heel leuke, prettige en didactisch goede trainers. Erg fijn aan de cursus is, dat hij nauwelijks huiswerktijd vraagt. Naast de trainingsdagen hoef je, afgezien van het geleerde in de praktijk toepassen, weinig te doen. Dat wat je geleerd hebt, kun je nog een keer terugkijken in compacte youtube filmpjes. Erg praktisch. Oja, de trainingsdagen waren ook erg leuk en gezellig in een huiselijke setting.

Deze training gun ik iedereen. Ik zat in een groep met mensen met heel verschillende leerdoelen, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt vertaald in een opdracht met de paarden. Het is leuk om te zien hoe mensen in zes trainingsdagen groeiden. Alle trainingsdagen ben ik met veel meer energie weg gegaan, dan ik binnenkwam.

De training heeft mij meer inzicht gegeven in mijn functioneren en in het functioneren van de teams waar ik mee werk. En heeft mij vaardigheden gegeven om beter, handiger en meer ontspannen te opereren. Daarnaast blijk ik, die eigenlijk nooit iets met paarden heeft gedaan, als spin-off een echte paardenfluisteraar te zijn geworden.

De impact van de training is vooral dat ik tot het inzicht kwam dat ik minder energie in mijn werk hoeft te steken om toch hetzelfde resultaat of zelfs een beter resultaat te behalen. Ik ben mij ook meer bewust geworden van waar mijn kracht als informeel leider ligt. De training bood mij een paar meer dan interessante eyeopeners waar ik nog veel aan ga hebben.

Pieter Gautier, Beleidsregisseur Gemeente Assen
Omdat ik heel veel met mijn werk bezig was, deed ik mee aan het High Impact Programma Informeel Leiderschap. Het bleek een absolute aanrader!! Je leert zo ontzettend veel over jezelf en over hoe je op anderen over kunt komen. De paarden zijn een spiegel en laten zien wat jij doet. Iedere keer heb ik verbaasd staan kijken bij iedereen en uiteraard bij mezelf. De theorie over leiderschap is duidelijk en je kunt het direct in de praktijk oefenen. Erg fijn. Voor mij is dit een ervaring die ik zeker in mijn rugzak meeneem en vaak zal uitdragen naar anderen.
Anita Schuiten, Adviseur formele en informele zorg bij NNCZ

Ook iets voor jou? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek!