DAGTRAINING: UIT JE HOOFD, IN JE LIJF!

Hoe benut je de wijsheid van je zenuwstelsel om je persoonlijk leiderschap te verbeteren?

Ken je dat? Je krijgt buikpijn van het gedoe in je team en jij gaat overtuigen. Je formuleert de oplossing opnieuw en legt het nog een keer uit. En toch lost het gedoe niet op. Irritant? Zeker. Uitputtend ook.

Je weet het eigenlijk best: als er gedoe is, gaat het vaak niet om de inhoud. Het gaat om hoe de samenwerking verloopt. Het gaat om de onderstroom. Wordt iedereen gezien, erkend en gehoord? Is de groep veilig? Kan de groep zelf omgaan met hun onderlinge verschillen en geschillen? Daarover gaat het…als het niet goed gaat in je team.

Dit doe je voor een deel met je verstand, je kennis en kunde. Maar bij hardnekkige problemen in je team moet je ook je gevoel benutten. Deze problemen ontstaan doordat er angst is in de groep, woede of onverschilligheid. Dit moet je voelen, want het wordt vaak maar half gezegd. Voelen en daar vervolgens adequaat op reageren, zodat het gevoel in de groep ook wordt herkend, erkend en benut om de samenwerking beter te maken.

Het herkennen en inzetten van je gevoel als leider is voor de meeste van ons een onbekend terrein. We voelen wel dat er iets niet klopt in een groep of organisatie, maar wat moeten we daar concreet mee? Hoe benut je je onderbuikgevoel in een passende en effectieve interventie? En hoe zorg je goed voor jezelf in deze rol?

Kennis over ons autonome zenuwstelsel en wat de impact daarvan is op ons vermogen te verbinden en te leiden is hierin cruciaal. Daarom heb ik Eva Groslot gevraagd een dag te verzorgen waarin ze ons meeneemt in de geheimen van ons autonome zenuwstelsel en wat de impact daarvan is op ons leiderschap.

Deze dag zal plaatsvinden op vrijdag 16 april as. Deze is dag zonder paardencoaching.

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze training word je meegenomen door Eva Groslot in de basics van de polyvagaal theorie. Je ontdekt hoe je zenuwstel werkt, hoe je dat merkt en hoe het van invloed is op je vermogen om te verbinden met anderen. Ook leer je concreet hoe je jezelf weer tot rust brengt in je rol als leider en hoe je daarmee van invloed bent op de groep die je begeleidt. Je ontdekt hoe je optimaal regie kunt nemen over je eigen welzijn in je rol als leider.

➤ Voel je: Ja, daar wil ik bij zijn? Meld je dan nu aan!

Praktisch

Wanneer: vrijdag 16 april 2021
Tijd: van 9.30 tot 17.00 uur.
Locatie: de Tiehof in Onnen (bakkerweg 4, dit is een buurthuis met een grote danszaal, waar we coronaproof kunnen trainen)
Eten en drinken: tijdens deze trainingsdag wordt je op en top verzorgd. Als je andere dieetwensen hebt dan vegetarisch, dan horen we dat graag via e-mail.
Investering: een ticket voor deze training kost 497,- euro ex btw.

Let opEr is plaats voor maximaal 15 personen. Wil je erbij zijn? Regel je ticket dan zo snel mogelijk, zodat je niet achter het net vist. Er zijn op dit moment nog 4 tickets beschikbaar.

Voor deze training wordt een andere datum gezocht, wanneer de Coronaregels de training in de weg staan. Je behoudt altijd je ticket.

Wie is de trainer?

Deze training wordt gegeven door gastdocent Eva Groslot. Eva weet alles van het autonome zenuwstelsel en helpt daarmee vrouwen in een burnout op weg naar herstel.

Deze training wordt georganiseerd door Marieke van Ginkel. Zij heeft als paardencoach, leiderschapstrainer en teamcoach jarenlange ervaring in het begeleiden van leidinggevenden en (complexe) teams.

Tell me and I forget,
Show me and I might remember,
Involve me and I will understand.

Voor mij was het Leiderschapsevent een heldere, confronterende ‘involvement’. Het was voor mij een versneller en enorme motivatie om anders naar buiten te kijken en te treden.

Sascha Bouwknegt, Eigenaar De Smaak van het Noorden

.

Wat een prachtige, inspirerende middag en avond gisteren op het Leiderschapsevent!! Mooie workshops, heerlijk eten, toplocatie en een ontzettend goede sfeer en mooie gesprekken, super gedaan! Een aantal mooie inzichten op mogen doen waar ik wat mee kan.
Susanne Zijlstra, Programmamanager Noorderlink

.