Wat het geheim is van goed leiderschap? Na al die jaren trainen weet ik het zeker: luiheid!

Het klinkt je waarschijnlijk vreemd in de oren. Jij weet namelijk dat het juist veel energie kost om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Je agenda zit bomvol met afspraken. Je komt amper toe aan het opvolgen van alle overleggen. Laat staan aan je mailbox. Luiheid is wel het laatste waarmee je leiderschap associeert. Hoe zit dat…?

Veel leiders werken te hard

Veel leiders hebben het faciliteren en coördineren als tweede natuur. Geconfronteerd met al die drukte is je eerste reflex dan ook: harder werken. Maar hoe hard je ook werkt, je bent nooit klaar. In jouw functie is het nooit genoeg. Dat weet je en toch blijf je het doen. En dat maakt je niet effectiever. Je wordt moe en gestrest, je blik vernauwt en je communicatie verhardt.

In de paarden-coaching krijgen mijn cliënten het regelmatig teruggespiegeld: het harde werken zit hun effectiviteit in de weg. Niet meer, maar juist minder doen maakt hen effectiever!

Wat leer je van een kudde paarden over hard werken?

Leiderschap én hard werken: in de ogen van een paard gaat dat niet goed samen. Leiders in de kudde zijn namelijk ‘in control’, ze stralen rust uit en doen zo min mogelijk. Je druk maken is het lot van de lageren in rang. Zij hebben zich nog te bewijzen en moeten vechten voor hun plek. Is de leider gestrest? Dan dreigt er gevaar voor de hele kudde en is het tijd om te vluchten.

Een kudde is altijd op zoek naar een leider, die zoveel mogelijk veiligheid biedt. Die zich enkel druk maakt als er echt gevaar is. Als je de parallel trekt met mensen, ligt dit echt niet anders. Ook mensen hebben een voorkeur voor een leider, die veiligheid en stabiliteit biedt. Leiders die te hard werken en gestrest overkomen, verliezen daardoor aan geloofwaardigheid. En al gauw verschijnen er kapers op de kust. in de vorm van nieuwe kuddeleiders, die graag het leiderschap overnemen en de strijd hiervoor aan willen gaan. Kortom je (onnodig) druk maken, kost je energie en in het ergste geval ook je positie als leider.

Wat kun je nu met deze informatie als jouw emmer overloopt? Als je te hard werkt en je je meer gestrest voelt dat je lief is? Hoe kom je weer in rustig vaarwater? Hoe versterk je je positie? In deze mail geef ik je drie lessen in lui leiderschap geleerd van paardenleiders: meesters in lui leiderschap.

Drie lessen in lui leiderschap

1. Focus! Leiders in kuddes zijn zuinig op hun energie. Ze doen geen stap te veel. Ze interveniëren niet vaak, maar wel effectief. Op de werkvloer doe je dit door goed te focussen. Neem regelmatig de tijd om naar het ‘systeem’ van jouw groep of team te kijken. Kijk met een helicopterview naar jouw ‘kudde’ en de opdracht, die je met hen wilt realiseren. Welke acties zijn echt effectief om de groep van A naar B te krijgen? Focus op deze acties en besteedt geen tijd aan bijzaken.
2. Time je interventies precies op tijd. Luie leiders interveniëren alleen wanneer hun interventie echt nodig is. En… zijn daarbij precies op tijd. Dat kan alleen als je overzicht hebt, zodat je het juiste tijdstip kunt bepalen. Dit vraagt van je dat je regelmatig de tijd neemt om het geheel te overzien. Zodat je proactief kunt zijn.
3. Laat teamleden op hun eigen benen lopen. Veel informele leiders hebben het faciliteren en coördineren als tweede natuur. In het werken met de paarden zien we vaak dat het paard zich afhankelijk gaat opstellen van zo’n leider. Het paard toont niet meer energiek, wordt langzaam en gaat steeds meer “hangen” op de energie van de leider. Met tot gevolg dat de leider minstens zo hard werkt als het paard. Dit is precies wat op de werkvloer ook gebeurt. Je trekt de kar zo gedreven dat je ‘free-riders gedrag’ wel heel makkelijk maakt. Laat ieder projectlid op eigen benen lopen. Wees je bewust van je faciliterende aard, zet mensen aan het werk en geef hen bewust de ruimte. Wees bewust van je faciliterende neigingen en doe geregeld een stapje terug.

Wil je zelf ervaren hoe jij je leiderschap kunt vergroten, zonder hard te werken? Wat het slim inzetten van luiheid voor je doet? Doe dan deze zomer nog een leiderschapsscan. Je vindt hier alle informatie.