‘Onze organisatie verkeert in een crisis. Ik ben niet zeker over mijn positie en voel me onrustig. Ondertussen wil ik er zijn voor mijn team. Hoe doe ik dat?’

Aan het woord is Janine. Teamcoördinator en MT lid in een zorg-organisatie. Haar organisatie verkeert financieel in zwaar weer. Er wordt druk vergaderd tussen de directie en de Raad van Bestuur. Janine heeft er geen zicht op.

Dit raakt haar, ze voelt zich enorm betrokken en verantwoordelijk voor haar team. Ze voelt zich buitenspel gezet. De onzekerheid begint haar steeds meer uit te putten, maar ze wil er zijn voor haar team.

In deze blog lees je drie tips om een crisis op je werk goed door te komen en er zo goed mogelijk te zijn voor je team.

  1. Verlies geen energie aan zaken waar je geen invloed op hebt.

    Als je organisatie in crisis verkeert, heeft dit veel invloed op de mensen die er werken. Iedereen gaat handelen vanuit stress. Je wilt er zijn voor je team en je organisatie, maar je invloed is beperkt. Voorkom dat je je druk maakt om zaken die niet op jouw bord liggen. Dat je moppert of je kwaad maakt over wat er boven je hoofd gebeurt. Maak je druk om waar je wel invloed op hebt: je teamleden, jouw taak en jouw welzijn. Wat helpt in chaotische periode is jezelf de vraag (van Byron Katie) te stellen: Is dit mijn zaak, is dit jouw zaak of die van de lieve heer? Maak je druk om jouw zaak! Wat kun jij doen?

  2. Check: wat doet dit met mijn ego?

    Mensen in stresssituaties gaan irrationeel handelen. Dit doet veel met je. Crisis lijkt een beetje besmettelijk. Oude trauma’s worden makkelijk wakker gemaakt. Bij iedereen en dus ook bij jou. Voorkom dat je ingezogen raakt. Dat doe je door tijd te nemen en bij jezelf na te gaan wat jij voelt. Welke gevoelens komen op door deze crisis. Hoe rationeel zijn ze? Door in je privé omgeving bewust stil te staan bij deze gevoelens en er ruimte voor te maken, zorg je dat je beter bij jezelf kunt blijven en er kunt zijn voor je team.

  3. Herinner je: Wie wil je zijn in deze situatie?

    In tijden van crisis helpt het om je eigen koers glashelder voor ogen te hebben. Neem voordat je je dag begint even de tijd om je even herinneren waarom je doet wat je doet. Wie wil je zijn in deze situatie? Hoe kun je voorbij denken aan je eigen zorgen en je afvragen: hoe kan ik anderen helpen hier door heen te komen. Hoe kan ik een beetje licht brengen in al dit gedoe? Door je hierop te focussen, zie je vaak meer mogelijkheden en ruimte.

Worstel je ook met dit soort vraagstukken? Wil je een helder zicht krijgen op je leidinggevende capaciteiten en je ontwikkelpunten? Iedere maand maak ik tijd om drie lezers te helpen in een gratis telefonisch adviesgesprek van 30 minuten. Je kunt je hier aanmelden voor dit gesprek. Dit gesprek is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.