Het Coronavirus zorgt voor rare tijden. De meesten van ons werken thuis, de kinderen zijn vrij en bijna alle afspraken worden gecanceld. We zijn gefocust op het nieuws en onbewust raken we toch wat van de waps. Ons zoogdierenbrein houdt niet van verandering of van onvoorspelbaarheid. Hoe rationeel we de zaak ook benaderen, onvoorspelbaarheid voelt onbewust als gevaar. Dat zit in je systeem, of je nu wilt of niet. Gewoon omdat je mens bent.

Maar gelukkig zijn we meer dan ons zoogdierenbrein en kunnen we bewust de regie pakken. Zodat we ook de kansen kunnen pakken die deze onvrijwillige lockdown ons biedt. Zeker als je leiding geeft aan je team of je bedrijf. Je hebt de kans om dingen op te schonen en opnieuw te creëren. Waar zijn we precies mee bezig? Wat is eigenlijk niet echt meer nodig en kunnen we loslaten? Wat kost je veel energie, maar levert niet zo veel op? Hoe zorg je ervoor dat de echt belangrijke dingen gebeuren? Kortom, hoe geef je leiding in crisistijd?

Hoe geef je leiding in crisistijd? 

Ik deel graag 5 tips die je helpen om leiding te geven in crisistijd.

Tip 1. Neem bewust de tijd om je echt te bezinnen op de essentie van je team of bedrijf. Wat is de bestaansreden van jouw team of groep. Wat moet er echt gebeuren? En wat is er dan af? Wanneer moet dat precies af? Wat is bijzaak en kan je loslaten? Maak een lijstje met wat je echt wilt realiseren, maar vooral ook een ‘fuck it list’. Dit is je kans om je team en jezelf op te lijnen met wat je echt wilt neerzetten in de wereld.

Tip 2. Maak glashelder in korte en begrijpelijke taal wat er per persoon moet gebeuren. Wat is wanneer af en wanneer is het precies goed? Niets helpt beter voor een gestrest zoogdierenbrein dan focus op een taak en helderheid over je positie. Geef je teamleden de houvast die ze nodig hebben.

Tip 3. Overleg regelmatig met ieder individu digitaal, maar ook als groep en zit dit strak voor. Maak een agenda, stuur die op tijd rond en bereid het voor. Wat wil je precies uit het digitale overleg hebben? Regel dit.

Tip 4. Wees ten alle tijden de leider van de communicatie. We laten ons niet gek maken en gaan geen ongefundeerde berichten delen. In plaats daarvan richten we ons op feiten en wat we concreet kunnen doen.

Tip 5. Geef bewust ruimte voor emoties. Door de onvoorspelbaarheid van de situatie, raakt ons zoogdierenbrein in een gevoel van onveiligheid. Dit leidt tot meer emoties. Afhankelijk van de persoon komt dit op verschillende manieren aan de oppervlakte.  Mensen blijven onbewust aandacht vragen voor hun emoties als ze zich niet bewust gehoord voelen. Dus luister echt naar elkaar, vat het gevoel samen en vang het op. En kader het dan weer: We doen wat we kunnen en samen komen we hier wel uit. Dit is waar we ons op focussen en dit is je rol.

Bonustips: Neem bewust de leiding over je energie en je gevoelsleven, zorg dat je je goed voelt. Doe wat nodig is om je zo goed mogelijk te voelen. Jouw energie level is onbewust een voorbeeld voor de mensen in de groep. Zo voelt iedereen zich beter.

Worstel je ook met dit soort vraagstukken? Wil je een helder zicht krijgen op je leidinggevende capaciteiten wanneer je delegeert? Iedere maand maak ik tijd om drie lezers te helpen in een gratis telefonisch adviesgesprek van 30 minuten. Je kunt je hier aanmelden voor dit gesprek. Dit gesprek is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.