HET LEIDERSCHAPSEVENT 2020: UIT JE HOOFD, IN JE LIJF!

Voor professionals, die snel willen groeien maar wel ‘in the lead’ willen blijven.

Ken je dat? Je team doet niet wat je wilt en jij gaat overtuigen. Je legt het nog een keer uit. En nog een keer. Maar toch krijg je ze niet in beweging. Irritant? Zeker. Uitputtend ook.

Je weet het eigenlijk best: als er een strijd wordt gevoerd op inhoud, gaat het vaak niet om de inhoud. Het gaat om hoe de samenwerking verloopt. Wordt iedereen gezien, erkend en gehoord? Is de groep veilig? Is de taakverdeling transparant? Daarover gaat het…als het niet gaat in je team.

Wat je moet weten als je groepen wilt leiden is hoe je een groep veilig maakt, je een taakverdeling glashelder krijgt en hoe je ervoor zorgdraagt dat een doelstelling gedragen wordt.

Hiervoor moet je voelen. Voelen of er angst is in de groep, woede of onverschilligheid. Vervolgens zul je daar adequaat op moeten reageren, zodat het gevoel in de groep ook wordt erkend. Dat kan niet alleen vanuit je hoofd, daarvoor heb je ook je lijf nodig.

Voor velen is dit nog onbekend terrein. Maar als je ambities hebt met je team of bedrijf is het essentiële kennis!

Daarom organiseer ik op vrijdag 29 mei 2020 de vijfde editie van het Leiderschapsevent, waarin je kunt kennismaken met deze manier van leiden.

Wat leer je op dit event?

Op dit event leer je hoe je moeiteloos een groep mee krijgt. Je gaat aan de slag met de ‘basics van leiderschap’, die zichtbaar zijn in ieder team. Omdat je leiderschap leert door te doen, ga je in de praktijk aan de slag in twee bijzondere workshops:

  1. Vergroot je leiderschap door te werken met paarden. Onder leiding van paardencoaches/leiderschapstrainers Corine Vogelaar en Marieke van Ginkel leer je hoe de basics van leiderschap werken voor ieder team, maar ook iedere paarden kudde. Met deze inzichten ga je zelf aan de slag door leiding te geven aan paarden. Zo ervaar je zelf hoe effectief het ‘sturen op het zoogdierenbrein’ werkt.
  2. Vergroot je leiderschap door je hartritme te beïnvloeden. Onder leiding van psychiater en hartcoherentie-trainer Irmi Klijntunte leer je een simpele methode van het beïnvloeden van je hartritme en hoe dat direct effect heeft op je leiderschap.

Een greep uit wat je gaat ontdekken:

  • Hoe je leidinggeeft op het niveau van het zoogdierenbrein, zodat je stuurt op hoofdlijnen. Je weet direct wat je als leider los kunt laten en wat niet. Dit levert je enorm veel ruimte op, zowel in je hoofd als in je agenda.
  • Hoe je met een simpele methode van hartcoherentie je regie pakt. Ook onder extreme omstandigheden.
  • Hoe je op non-verbaal niveau overkomt als leider. Waar zit ruimte voor groei in jouw leiderschap?

Waarom werken met paarden?

Op het leiderschapsevent gaan we aan de slag met paardencoaching. Dit is, ook als je niets met paarden hebt, één van de meest effectieve vormen van leiderschapstraining. Je krijgt een haarfijn inzicht in de effecten van jouw leiderschap, ook op non-verbaal niveau. Daarnaast kun je door met paarden te werken, zo veel je wilt oefenen met nieuw leiderschapsgedrag. Individueel maar ook met een team. Paarden geven je daarin loepzuivere feedback. Zo leer je leiding geven in de praktijk maar wel in een veilige leeromgeving.

Ben je bang voor paarden? Laat je dan niet weerhouden. Alle oefeningen zijn naast het paard en niet op het paard. We maken voor iedereen de oefeningen op maat, ook als je last hebt van angst of allergie.

➤ Voel je: Ja, daar wil ik bij zijn! Dan kun je nu kaarten kopen.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 29 mei 2020 in Onnen.
Tijd: van 9.30 tot 20.00 uur.
Locatie: de trainingslocatie van Drijvende Kracht, een boerderij aan het Zuidveld 19 in Onnen
Eten en drinken: tijdens het event wordt je op en top verzorgd. Als je andere dieetwensen hebt dan vegetarisch, dan horen we dat graag via e-mail.
Investering: een ticket voor het Leiderschapsevent kost 747,- euro ex btw. Daarbij krijg je gratis toegang tot de digitale masterclass Informeel Leiderschap op een nader te bepalen datum en een High Impact Coachcall per Skype of telefoon van 30 minuten van Marieke persoonlijk.

Let op: vanwege het werken met de paarden is dit een kleinschalig en persoonlijk event. Er is plaats voor maximaal 15 personen. Wil je erbij zijn? Regel je ticket dan zo snel mogelijk, zodat je niet achter het net vist.

Wie zijn de workshopleiders op dit event?

Dit event wordt georganiseerd door Marieke van Ginkel. Zij heeft als paardencoach, leiderschapstrainer en teamcoach jarenlange ervaring in het begeleiden van leidinggevenden en (complexe) teams.


Corine Vogelaar van Stable Leadership is zelfstandig paardencoach, co-trainer in het High Impact Programma en expert op het gebied van transactionele analyse.


Irmi Klijntunte is psychiater, hartcoherentietrainer en coach, en steeds op zoek naar leuke manieren om mensen te inspireren tot balans, harmonie, en ontwikkeling. Irmi verzorgt op het event de workshop hartcoherentie en leert je hoe je daar op een praktische manier je leiderschap mee vergroot.

Tell me and I forget,
Show me and I might remember,
Involve me and I will understand.

Voor mij was het Leiderschapsevent een heldere, confronterende ‘involvement’. Het was voor mij een versneller en enorme motivatie om anders naar buiten te kijken en te treden.

Sascha Bouwknegt, Eigenaar De Smaak van het Noorden

.

Wat een prachtige, inspirerende middag en avond gisteren op het Leiderschapsevent!! Mooie workshops, heerlijk eten, toplocatie en een ontzettend goede sfeer en mooie gesprekken, super gedaan! Een aantal mooie inzichten op mogen doen waar ik wat mee kan.
Susanne Zijlstra, Programmamanager Noorderlink

.