Als ik alleen al denk aan collega X schiet ik al in de kramp. Hij haalt me helemaal uit mijn doen. Hij ondermijnt me. Dat doet hij al jaren. Hij is nu eenmaal zo.

Aan het woord is een van mijn cliënten, die worstelt met haar hoge werkdruk en deze “lastige” collega.

Leidinggeven aan mensen waarmee het klikt gaat je meestal makkelijk af. Als mensen anders denken dan jij, wordt het een uitdaging. Zitten mensen op een voor jou onverklaarbare reden in je allergie, dan wordt leidinggeven een soort “meesterwerk”. En wat moet je dan?

Het antwoord klinkt mijn cliënte nogal vreemd in de oren: je eigen gedrag  veranderen. Want als je wacht tot die ander bijdraait, kun je lang wachten. Jij hebt de sleutel in handen. Hoe lastig dat ook is. Maar hoe doe je dat concreet? Om je op weg te helpen hieronder 3 tips om leiding te geven aan ‘lastige mensen’.

1.     Wees bewust van de etiketten die je plakt op ‘lastige mensen’. Ervaar je mensen als lastig, dan plak je er graag een etiket op. Iemand is ‘dominant’, ‘rigide’ of ‘onvolwassen’. Aan ons ligt het zeker niet. Dit labelen maakt dat je niet meer neutreaal communiceert. De ander voelt jouw afkeuring en reageert daar onbewust op. Zo sta je beiden direct in de vechtstand en communiceer je niet constructief. Wanneer je je bewust wordt hoe je iemand hebt gelabeld, stuurt dit niet langer jouw (onbewuste) communicatie.

2.     Leer te ontspannen in je ongemak. Als je gestrest raakt van het omgaan met een ‘lastige’ medewerker, sijpelt dit door in ieder gesprek. Wat helpt is te leren ontspannen in je eigen ongemak. Dit doe je door letterlijk weer tot jezelf te komen. Wordt je ter plekke bewust van wat je voelt en ervaar tegelijkertijd je eigen lijf. Voel je voeten op de grond, verlaag je ademhaling. Bestudeer het heftige gevoel van een afstandje, alsof je het wilt analyseren. Pas als je weer ontspant, kun je die ander werkelijk horen. Pas nadat de ander zich gehoord voelt, kun je de ander meenemen in het gedrag dat je wel graag wilt zien. Zelfs als dit betekent dat je ferme grenzen moet stellen.

3.     Erken je eigen zwakte. Vraag je af hoe iemand het voor elkaar krijgt jou uit je balans te halen. Wat moet iemand daarvoor doen? Op welke knop moet iemand drukken, wil jij in de war raken of onvolwassen gedrag vertonen. En vervolgens: wat doet deze ‘lastige’ persoon met jou? Waar doet dat gedrag je aan denken? Welke allergie borrelt er bij jou op? Als je je eigen patronen kent, maak je het minder persoonlijk wat deze persoon bij je doet. Je weet dat het ook je eigen gevoelige plekken zijn, die maken dat dit gedrag je raakt. En dat je daardoor minder volwassen reageert dan je eigenlijk wilt.

Worstel je ook met dit soort vraagstukken? Wil je een helder zicht krijgen op je leidinggevende capaciteiten en je ontwikkelpunten? Iedere maand maak ik tijd om drie lezers te helpen in een gratis telefonisch adviesgesprek van 30 minuten. Je kunt je hier aanmelden voor dit gesprek. Dit gesprek is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.