MASTERCLASS: Hoe geef ik leiding aan een zelfsturend team? Van frustraties naar prestaties in één dag!

“Ik ben verantwoordelijk voor een zelfsturend team, maar ervaar dit als enorm frustrerend. Mijn teamleden blijven maar vragen naar kaders en regels. Het lukt ze niet om als team problemen op te lossen. Inmiddels zijn er twee collega’s uitgevallen. Ik weet niet hoe ik dit kan aanpakken zonder de leiding helemaal over te nemen. Ik ben er zo klaar mee!” 

“Sinds de Coronacrisis werken we allemaal thuis. Nu liep het al niet fantastisch in onze samenwerking, maar nu ben ik alle grip kwijt.  Hoe zorg ik dat mijn team zelfstandig werkt, nu ik ook alleen nog maar op afstand kan interveniëren? “

Herkenbaar?

Als leiderschapstrainer en teamcoach weet ik: als het niet loopt in een zelfsturend team dan is dat schadelijk voor alle betrokkenen. Teamleden raken gedemotiveerd, worden ziek of raken uitgeput. Ondertussen hollen de prestaties achteruit en lijken team en management continu op elkaar te wachten om dit op te lossen. Door de Coronacrisis is dit nog schadelijker dan onder normale omstandigheden.

Maar het kan anders, beter en gezonder! En deze kennis deel ik graag. Daarom organiseer ik op donderdag 19 november 2020 in Groningen en vrijdag 20 november in Arnhem de Masterclass Hoe geef ik leiding aan een zelfsturend team?

➤ Wat levert deze Masterclass je op?

Na het volgen van deze masterclass weet je wat een zelfsturend team nodig heeft om goed te functioneren en hoe je daar direct in de praktijk vorm aan geeft. Zo ontstaat een zelfsturend team wat goed functioneert in verbinding met de doelstellingen van de organisatie als geheel.

Praktisch

Je kunt op twee data aan de eendaagse Masterclass deelnemen.
Op donderdag 19 november 2020 in Groningen en op vrijdag 20 november in Arnhem. We trainen van 10.00 tot 16.00 uur. De Masterclass bestaat uit kennisoverdracht en  interactieve werkvormen aan de hand van de actuele casuïstiek van de deelnemers.

Investering: een ticket voor het de Masterclass Hoe geef ik leiding aan een zelfsturend team? kost € 497,- excl. btw.

Dit is een kleinschalig en persoonlijk event. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Wil je erbij zijn? Regel je ticket dan zo snel mogelijk, zodat je niet achter het net vist.

Data en locaties

Dinsdag 12 november 2019

Paviljoen van de Dame
Groningerweg 19A
9765 TA Paterswolde

De route kun je hier bekijken

 Vrijdag 15 november 2019

Landgoed Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg

De route kun je hier bekijken

Trainer drs. Marieke van Ginkel

Ik ben opgeleid als econoom, NLP-trainer, team- en paardencoach en was jarenlang werkzaam als programmamanager in verschillende organisaties.

Tien jaar geleden heb ik Trainingscentrum Drijvende Kracht opgericht waar ik, samen met vele leidinggevenden, een methode ontwikkelde waarmee je ‘leiding geeft zonder de baas te zijn’.

Daarmee heb ik honderden leidinggevenden en hun teams getraind. Ook was ik jarenlang docent bij de managementleergangen van Noorderlink.


Tell me and I forget,
Show me and I might remember,
Involve me and I will understand.

Voor mij was het Leiderschapsevent een heldere, confronterende ‘involvement’. Het was voor mij een versneller en enorme motivatie om anders naar buiten te kijken en te treden.

Sascha Bouwknegt, Eigenaar De Smaak van het Noorden

.

Wat een prachtige, inspirerende middag en avond gisteren op het Leiderschapsevent!! Mooie workshops, heerlijk eten, toplocatie en een ontzettend goede sfeer en mooie gesprekken, super gedaan! Een aantal mooie inzichten op mogen doen waar ik wat mee kan.
Susanne Zijlstra, Programmamanager Noorderlink

.

Nadat ik Marieke gevraagd had om aan de hand van een aantal specifieke doelen een korte training te verzorgen, was ik tijdens en na de training blij verrast hoe zij vorm had gegeven aan het bereiken van de doelen. Op een open en eerlijke manier heeft deze spiegel me geleerd hoe ik mijn valkuilen weer om naar buigen naar sterke punten. Deze drijvende kracht is absoluut aan te bevelen.
Wim van der Veen, Teamleider brandweer

.

Meld je hier aan voor de Masterclass: