ERVARINGEN VAN KLANTEN

Het werken met de paarden is fascinerend: ze reageren feilloos op je (gebrek aan) leiderschap zonder dat je terug kunt vallen op verbale instructies. Hiermee kreeg ik direct zicht op de invloed van mijn eigen gedrag en zelfs mijn denken.

Deze training heb ik ervaren als een mooie mix van hoe je kunt leren werken met hart, hoofd en handen: je krijgt in een nutshell ook de nodige theorie over leiderschap in een team aangeboden. Marieke is als trainer van heel veel markten thuis. Afhankelijk van je eigen leervragen kan ze je aan de hand van uiteenlopende methodieken helpen je vragen te analyseren en oplossingen te vinden.

Heleen Vrijhof, Programmamanager Gemeente Groningen

 

Vorig jaar ging het goed met mijn bedrijf en mijn projecten. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ik al 10 jaar vrijwel continu heel hard aan het werken was. Een aantal dingen had ik al veel slimmer ingericht, maar ik zocht een manier om meer impact te hebben, zonder nóg harder te werken. De training bij Marieke heeft mijn dagelijks werk veel makkelijker gemaakt. Al na onze eerste sessie hakte ik een belangrijke knoop door, wat me enorm veel tijd en ruimte opleverde. En ook bij de volgende sessies leerde ik steeds beter zien waar mijn invloed wel én niet ligt. Hier kan ik nu veel slimmer gebruik van maken. Het is een waardevolle aanvulling van mijn gereedschapskist. En het mooie is: dat wat ik leer, is ook interessant voor mijn klanten. Ik deel deze kennis volop met hen.

Marieke is een snelle denker met veel ervaring binnen verschillende organisaties. Hierdoor kan ze met een objectieve én deskundige blik meekijken en meedenken. Een gesprek met Marieke structureert je gedachten en geeft nieuwe inzichten.

En dan zijn er natuurlijk ook die andere coaches: de paarden. Eigenlijk houd ik niet zo van paarden. Maar dankzij deze dieren krijg je binnen een paar uur inzichten waar je anders maanden over zou doen. Door het gedrag van de paarden en de interpretatie van Marieke leer je razendsnel.

Mariëlle Tromp, eigenaar Vitale Zorgverlener

 

Coaching met paarden intrigeerde me al langer, maar ik had er geen concreet beeld bij. Het aanbod via de gemeente Groningen kwam voor mij op een goed moment, daar ik me in mijn werk steeds meer speelbal voelde in complexe processen. De kracht van de training zit in de eenvoud. Marieke heeft een natuurtalent voor coachen. Ze weet in korte tijd jouw probleem te analyseren en je oplossingen te laten zien. Dankzij de paarden erváár je, dat is veel krachtiger dan gewoon luisteren.
Amanda le Grand, senior onderzoeker advies&beleid publieke gezondheid, GGD Groningen

 

Ik heb al heel veel leiderschaps en communicatietrainingen gedaan in mijn loopbaan. De manier van trainen van Marieke met paarden is zo praktijkgericht dat door deze training veel kwartjes zijn gevallen!
Rene Schaap, teamleider ambtelijk secretariaat gemeente Groningen

 

In deze training heb ik technieken geleerd om mensen beter aan te sturen, door me in te leven in hun belevingswereld. Om dit te oefenen hebben we gewerkt met paarden. Het is waardevol om te ervaren hoe je leiding kunt geven aan iemand die zo anders is, door zijn belevingswereld te begrijpen. De feedback over mijn eigen leiderschapsstijl die ik zo heb ontvangen, is heel nuttig. Ik raad je aan om de training te doen als je beter wilt leren leidinggeven, maar ook als je rondloopt met vragen over je eigen koers helpt deze training je echt een stap vooruit.
Stiene Pilon, projectleider gemeente Rotterdam

 

De training leverde me concrete bouwstenen voor de ontwikkeling van mijn team, die ik direct in mijn werkomgeving kon benutten. 
Jelmer Dam, hoofd vakbekwaamheid, Brandweer Z.W. Fryslan

 

Paarden, daar heb ik helemaal niets mee. Daarom twijfelde ik of het ook voor mij zou werken, zo’n VIP-dag Informeel Leiderschap met paarden. Maar: ik heb de dag ervaren als een waar kado. Ik heb de effecten van mijn directe handelen glashelder teruggespiegeld gekregen. Hierdoor heb ik waardevolle inzichten opgedaan over mijn functioneren, die ik direct kan vertalen naar mijn werk. Ik raad iedereen die het beste wil halen uit zijn of haar functioneren aan zo’n dag te doen. Ongeacht de positie die je bekleedt. Wacht er vooral niet mee tot je vastloopt!
Fenna Bolding, senior adviseur STAMM CMO

 

De feedback van paarden in lichaamstaal laat zien hoe je moet handelen om effectief te zijn. Hierdoor kun je direct oefenen met verschillend gedrag. Hoe geef ik leiding? Hoeveel ruimte neem ik zelf in en geef ik anderen? Hoe bewaak ik mijn grenzen? En wanneer roep ik weerstand op? Dat waren thema’s die die middag aan bod kwamen. De middag bood P&O-medewerkers en managers de mogelijkheid te laten zien wat de effecten zijn van deze krachtige en directe trainingsvorm op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Twee trainsters met passie voor paarden gaven met de nodige humor de deelnemers verrassende inzichten mee.
Verslag proeverij voor P&O-medewerkers Noorderlink

 

Omdat ik met een aantal vragen rond liep, heeft een collega me de tip gegeven om eens met Marieke van Ginkel te gaan praten. Ik stond op mijn werk voor een belangrijke keuze, die in mijn gedachte nog al wat beroering gaf. Ik had deze keuze voor mezelf zo zwaar gemaakt, dat ik niet zeker wist of ik de gesprekken hierover wel effectief voerde. Marieke wist in een gesprek, met 6 vragen, mijn vraagstuk in een breder kader te plaatsen. Ze hielp me afstand nemen waardoor ik zelf weer rationeel keuzes kon maken. Na dit gesprek heb ik dan ook echt de dingen op een rijtje gezet en andere keuzes gemaakt. Ik heb hierdoor een vast patroon los kunnen laten en ben blij met de keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt. Marieke bedankt, ik heb veel gehad aan ons gesprek.
Maurice Rozema, vakspecialist vakbekwaamheid Veiligheidsregio Groningen

 

Ik heb veel geleerd van de sessie met het paard. Het heeft me inzichten gegeven in hoe ik er sta als teamleider en hoe ik met mijn team omga. Door de sessie heb ik geleerd afstand te nemen. Daarnaast weet ik nu dat de mindset erg belangrijk is. Het was een erg leuke en verhelderende sessie. Heel bijzonder hoe een paard reageert.
Daphne Oude Veldhuis, teamleider Meldkamer Noord Nederland

 

Hoe het paard je leert wat de effecten zijn van je eigen lichaamstaal is onvergetelijk. Heel bruikbaar in mijn dagelijkse werkpraktijk.
Gonnie Raangs, teamleider gemeente Groningen

 

Verbazingwekkend hoe treffend de paarden je uitstraling en intenties spiegelen. Mijn VIP-dag bij Marieke heeft mij veel opgeleverd. Ik heb inzicht gekregen in mijn functioneren in verschillende rollen. Daarbij heb ik geleerd hoe ik overtuigingen in beeld kan brengen en zo nodig kan ombuigen. Een VIP-dag is heel waardevol wanneer je een vraagstuk hebt over je functioneren of het vervolg van je loopbaan. Je staat de hele dag in de schijnwerpers en hebt alle ruimte en tijd voor jouw vraag.
Catherine Jager, adviseur ICT-beleid en procesbegeleider Provincie Drenthe

 

Toen mijn leidinggevende aangaf dat we tijdens onze teamdag met paarden aan het werk zouden gaan, dacht ik: dat is vaag! Maar niets bleek minder waar. Marieke en Corine combineren concrete teamontwikkeling met individueel werken aan je persoonlijk leiderschap. De paarden maken het actief en heel inzichtelijk. We kijken allemaal terug op een enorm nuttige dag!
Pascale Kaiser, ambtelijk secretaris Gemeenten Groningen

 

Nadat ik Marieke gevraagd had om aan de hand van een aantal specifieke doelen een korte training te verzorgen, was ik tijdens en na de training blij verrast hoe zij vorm had gegeven aan het bereiken van de doelen. Op een open en eerlijke manier heeft deze spiegel me geleerd hoe ik mijn valkuilen weer om naar buigen naar sterke punten. Deze drijvende kracht is absoluut aan te bevelen.
Wim van der Veen, teamleider brandweer

 

Balanceren tussen ‘leiden’ en ‘drijven’. Dat zit in kleine dingen: focus, doelen stellen, je eigen houding en gedrag. En vraagt continue aandacht; zo gauw jij verslapt gaat het paard zijn eigen weg. De parallel, die Marieke trekt tussen het gedrag van het paard en gedrag op het werk, maakt dat de boodschap veel beter overkomt, je ervaart het immers heel direct zelf. Mijn angst voor paarden was geen enkele belemmering. Marieke creëert een veilige omgeving en coacht zonder oordelen. Wel vraagt ze stevig door en probeert de kern te achterhalen, om jouw persoonlijke doel concreet te maken. De VIP-dag Informeel Leiderschap heeft mij waardevolle inzichten opgeleverd en leiderschap ‘in natura’ laten ervaren. Een bijzondere ervaring!
Ferdi Hendriks, accountmanager zakelijke dienstverlening, Gemeente Groningen

 

Ik heb een VIP-traject bij Marieke gedaan om vorm te kunnen geven aan een nieuwe stap ik mijn carrière. Het traject heeft me een positief en blijvend resultaat opgeleverd omdat het mijn zelfkennis heeft vergroot. Ik ben me meer bewust van mijn kunnen, maar ook van mijn grenzen. Ik weet sneller wat ik wil en kan daar nu naar handelen. Ik heb geleerd effectief te zijn vanuit rust en balans. Dat is een verademing na jarenlang te hebben gewerkt in een te hoge versnelling.
Marianne Hilbolling, gastonderzoeker Hanze Hogeschool Groningen

 

Omdat ik niet werkzaam ben in een leidinggevende functie wist ik niet zeker of het High Impact Programma voor mij geschikt zou zijn. Maar deze twijfels werden al snel weggenomen, want dit programma is geschikt voor iedereen. Tijdens de opleiding is er ruimte om je eigen situatie te bespreken en de theorie ten uitvoer te brengen, dit levert veel inzichten op. Ik ben me er nu van bewust waarom ik werk zoals ik werk en hoe ik dit positief kan ombuigen zodat ik bereik wat ik wil bereiken. Het heeft me geleerd hoe ik makkelijker de regie houd over verschillende situaties, medewerkers en collega’s. Eindelijk een opleiding die dagelijks, ook in privésituaties, van pas komt i.p.v. ‘weer een theorie en overgaan tot de waan van de dag’.
Miranda Bloeming, senior inkoper Gemeente Groningen