DRIJVENDE KRACHT PODCAST

Wat is een podcast?

Dat is geen gekke vraag. Want terwijl podcasts in de Verenigde Staten al jarenlang erg populair zijn is het in Nederland een nog wat minder bekend fenomeen. Terwijl het een hartstikke leuk middel is om digitaal te luisteren naar een informatief of inspirerend verhaal. Vooral voor ondernemers en professionals zijn er veel interessante podcasts te vinden.

Je kunt een podcast luisteren waar en wanneer je maar wilt, in de auto, trein, tijdens het koken etc. Als je één van onderstaande podcasts wilt afspelen kun je dat vanaf deze pagina doen.

Veel luisterplezier!

De snelste manier om je leiderschap te pakken…Beïnvloed je hartritme!

Irmi Klijntunte, is kinder-en jeugdpsychiater en hartcoherentietrainer. Irmi weet als geen ander hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Ook wat leiderschap betreft. Zo leerde Irmi onder meer politiemensen onder stressvolle omstandigheden ‘in the lead’ te blijven. In deze podcast leert Irmi je wat je hartritme te maken heeft met je leiderschap. Met een praktische oefening waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Rust in je hoofd in vijf stappen

In deze podcast beantwoord ik de vraag hoe maak ik het tijdens een werkdag rustig in mijn hoofd?

Hoe maak je bespreekbaar wat je dwars zit zonder gedoe

Waarom is het eigenlijk zo lastig om te bespreken wat je dwars zit, zonder dat er gedoe ontstaat? Een handige methode hiervoor is de methode van het weerbericht.

Hoe los je hardnekkige problemen in je team op? Leer systemisch kijken in 3 stappen.

In deze podcast spreekt Marieke met veranderexpert Nicole van der Ouw. Zij legt in 3 simpele stappen uit hoe jij door systemisch te kijken naar je groep of team hardnekkige problemen kunt oplossen.

Van ondernemer naar leider

Ninke van der Leck is een zeer succesvolle business coach die ondernemers helpt bij het doorbreken van hun bedrijf. Als leiderschapstrainer werk ik met haar samen. In deze podcast spreek ik met haar over het aansturen van teams en persoonlijk leiderschap.

Als ondernemer krijg je op verschillende niveaus te maken met hoe je een groep mee krijgt. Denk aan klanten, maar ook je team, aan de mensen die voor jou werken. Hoe krijg je hen zover dat ze vol gaan voor jouw passie?

Wat kun je als ondernemer zelf kan gaan toepassen in je bedrijf en… wat kan de rol van paarden hierin zijn?

Leiderschap in je samengestelde gezin. Hoe jij de regie pakt in je werk en thuis

In deze podcast spreek ik met Karen de Jong, ervaren interimmanager, en moeder van een samengesteld gezin met 5 kinderen. Zij ontdekte dat je met systemisch werk je leiderschap zowel in je werk als in je gezin kunt vergroten zodat iedereen beter floreert. Karen legt uit hoe de systemische principes van ordering, binding en balans je helpen te ontdekken waar het niet ‘stroomt’ in je team of gezin en wat je daaraan kunt doen.
Meer informatie over de workshops Leiderschap voor stiefouder van Karen vind je op www.karenverbindt.nl of via LinkedIn.
Het boek wat Karen noemt over systemisch werken is het boek De Fontein van Els van Steijn.
De basics van informeel leiderschap waar Karen over spreekt vind je in het ebook op mijn site.