DRIJVENDE KRACHT PODCAST

Welkom bij de Drijvende Kracht Podcast! Mijn missie met deze podcast is om jou praktische tips en inzichten te geven waarmee je je leiderschap vergroot in je werk en je leven.

9. Meer leiderschap in je werk en in je leven? Ontdek het geheim van je zenuwstelsel

In deze podcast spreek ik met Eva Groslot, een ervaren paardencoach met een bijzondere missie. Eva weet alles van het zenuwstelsel en helpt daarmee vrouwen in een burnout op weg naar herstel. De kennis van Eva is goud waard voor iedereen die wil leren leidinggeven over zichzelf en aan groepen. Ze leert ons hoe je door je zenuwstelsel te begrijpen regie kunt nemen over je eigen leven. Ze leert ons wat er voor nodig is om in een veilig en verbonden staat te kunnen leven en hoe je dat zelf kunt organiseren. En hoe deze veilig en verbonden staat een eerste randvoorwaarde is als je leiding geeft aan anderen. Je kunt Eva’s E-book downloaden via haar site: https://navenja.nl

Het boek wat Eva noemt als je meer wilt lezen over dit onderwerp is het boek ‘De polyvagaal theorie in therapie’ van Deb Dana.

 

8. Wat je moet weten over trauma als je leiding geeft

In deze podcast spreek ik met Marie Therese Corbeij over hoe trauma je leiderschap onbewust beïnvloed. Wanneer er (onbewust) trauma aanwezig is bij jezelf of in je team kan dat het functioneren van je team enorm in de weg zitten. Wat is trauma precies, hoe kan het eruit zien en hoe herken je het? Hoe ga je om met teamleden, teams of organisaties met trauma’s? Hoe kun je trauma bespreekbaar maken? Zonder dat je ongewild in de rol van redder of therapeut belandt. Ontdek in deze podcast hoeveel je voor mensen en teams kunt betekenen als je de pijn en ongemak die trauma met zich mee brengt, op een goede manier weet open te breken.

Wil je hier meer over lezen? Het boek van Marie Therese aanraad is ‘Sterker worden waar het pijn doet’ van Ybe Casteleyn.
Ben je ook paardencoach en wil je ook meer leren over trauma herkennen in je trainingen. Kijk dan op de website van Marie Therese: https://marengotrainingen.nl/somatic-experiencing-traumaverwerking-met-de-paarden

7. Hoe doorzie je het drama in je leven met de transactionele analyse

In deze podcast spreek ik met Florentine van Vollenhoven. Florentine is onder meer docent aan School of Life, natuurgeneeskundige en co-trainer bij het High Impact Programma Informeel Leiderschap op het gebied van de Transactionele Analyse. Florentine legt de basis van de TA uit. Ze bespreekt de drie ego toestanden, de dramadriehoek en de manier waarop je met de TA het drama in je leven kunt verminderen. Zo kan je bewust je regie, je autonomie en je informeel leiderschap leiderschap vergroten.

Het boek wat wordt genoemd in de podcast is het boek ‘Einstein en de kunst van het zeilen’. Geschreven door Anne de Graaf en Klaas Kunst.
Het boek wat Florentine zelf geschreven heeft heet ‘Verbasing over verzuring’. Je kunt het bekijken en bestellen via www.verbasingoververzuring.nl

6. Leiderschap in je samengestelde gezin. Hoe jij de regie pakt in je werk en thuis

In deze podcast spreek ik met Karen de Jong, ervaren interimmanager, en moeder van een samengesteld gezin met 5 kinderen. Zij ontdekte dat je met systemisch werk je leiderschap zowel in je werk als in je gezin kunt vergroten zodat iedereen beter floreert. Karen legt uit hoe de systemische principes van ordering, binding en balans je helpen te ontdekken waar het niet ‘stroomt’ in je team of gezin en wat je daaraan kunt doen.
Meer informatie over de workshops Leiderschap voor stiefouder van Karen vind je op www.karenverbindt.nl of via LinkedIn.
Het boek wat Karen noemt over systemisch werken is het boek De Fontein van Els van Steijn.
De basics van informeel leiderschap waar Karen over spreekt vind je in het ebook op mijn site.

5. Van ondernemer naar leider

Ninke van der Leck is een zeer succesvolle business coach die ondernemers helpt bij het doorbreken van hun bedrijf. Als leiderschapstrainer werk ik met haar samen. In deze podcast spreek ik met haar over het aansturen van teams en persoonlijk leiderschap.

Als ondernemer krijg je op verschillende niveaus te maken met hoe je een groep mee krijgt. Denk aan klanten, maar ook je team, aan de mensen die voor jou werken. Hoe krijg je hen zover dat ze vol gaan voor jouw passie?

Wat kun je als ondernemer zelf kan gaan toepassen in je bedrijf en… wat kan de rol van paarden hierin zijn?

4. Hoe los je hardnekkige problemen in je team op? Leer systemisch kijken in 3 stappen.

In deze podcast spreekt Marieke met veranderexpert Nicole van der Ouw. Zij legt in 3 simpele stappen uit hoe jij door systemisch te kijken naar je groep of team hardnekkige problemen kunt oplossen.

3. Hoe maak je bespreekbaar wat je dwars zit zonder gedoe

Waarom is het eigenlijk zo lastig om te bespreken wat je dwars zit, zonder dat er gedoe ontstaat? Een handige methode hiervoor is de methode van het weerbericht.

2. Rust in je hoofd in vijf stappen

In deze podcast beantwoord ik de vraag hoe maak ik het tijdens een werkdag rustig in mijn hoofd?

1. De snelste manier om je leiderschap te pakken…Beïnvloed je hartritme!

Irmi Klijntunte, is kinder-en jeugdpsychiater en hartcoherentietrainer. Irmi weet als geen ander hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Ook wat leiderschap betreft. Zo leerde Irmi onder meer politiemensen onder stressvolle omstandigheden ‘in the lead’ te blijven. In deze podcast leert Irmi je wat je hartritme te maken heeft met je leiderschap. Met een praktische oefening waarmee je direct zelf aan de slag kunt.