➤ Marieke als spreker

Marieke van Ginkel is opgeleid als sociaal econoom en als leiderschapstrainer gespecialiseerd in informeel leiderschap. Dit specialisme is in haar eigen werkpraktijk als informele leider ontstaan. Tien jaar geleden kreeg zij als projectleider de opdracht 25 brandweercommandanten te leiden en stuitte daarbij op een muur van weerstand. Ze worstelde met de vraag:

➤ Hoe krijg je mensen mee als je geen strepen hebt om op te staan en als overtuigen op inhoud niet werkt?

Onverwachts vond ze de oplossing voor dit leiderschapsprobleem in de dynamiek van een kudde paarden. Zo ontdekte ze de vijf basisnormen van leiderschap, waarmee je leiding geeft op het niveau van het zoogdierenbrein. Marieke ontwikkelde op basis van deze kennis een methode waarmee je ook zonder formele macht een groep mensen mee krijgt. Niet door op inhoud te sturen, maar op het groepsproces. Op het niveau van het zoogdierenbrein, waarmee je informeel leiderschap wordt vergroot.

Door deze methode te delen met collega’s ontstond haar bedrijf. Inmiddels heeft Marieke al honderden informele en formele leiders getraind en was ze jarenlang docent leiderschap voor Noorderlink (een samenwerkingsverband van veel grote bedrijven en organisaties in Noord Nederland). Tijdens haar trainingen zet Marieke paardencoaching in om leiders de kracht van informeel leiderschap aan den lijve te laten ervaren.

➤ Marieke deelt graag haar kennis over informeel leiderschap met professionals, die leiding willen geven zonder de baas te zijn.

➤ Wil je meer weten over Marieke als spreker?

ZijSpreekt

Meer informatie over hoe je Marieke kunt benaderen als spreker vind je op de website van Zijspreekt.nl.

Of neem direct contact op met Marieke op info@mariekevanginkel.nl of bel Marieke op +31(0)6 19074 173

➤ Kennismaken met Marieke als spreker?

Op woensdag 22 mei j.l. was Marieke uitgenodigd op universiteit Nyenrode om een presentatie en workshop te verzorgen over informeel leiderschap voor interimmanagers. Als je wilt weten hoe mensen uit het publiek dit hebben ervaren, kijk dan naar onderstaande video.

In deze presentatie leer je hoe je leidinggeeft aan teams vanuit het zoogdierenbrein waardoor je met minder moeite meer bereikt. Je ontdekt de 5 basis randvoorwaarden die in iedere groep aanwezig moeten zijn om te kunnen functioneren en wat jouw rol daarbij is als informele leider. Wanneer je op deze manier werkt bouw je daadwerkelijk een zelfstandig team op en krijg je zelf op den duur je handen vrij. Zo word je niet langer geleefd door de waan van de dag, maar kom je echt in the lead.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Wil je video van de gehele presentatie graag zelf ontvangen? Dat kan. Schrijf je hieronder in en ontvang de video in je mailbox!

➤ Bekijk de presentatie van Marieke op Nyenrode

dit veld niet invullen s.v.p.

➤ Deelnemers over de trainingen Informeel Leiderschap